Какимов Мухтарбек Муханович
![]() |
Кандидат технических наук, доцент, Заведующий кафедрой "Технология пищевых и перерабатывающих производств" Кабинет 4205, тел. +7(7172)39-73-27 E-mail: muhtarbek@mail.ru |
Сфера научных интересов
№ |
Наименование темы |
Место и период прохождения обучения |
Наименование организации, в которой проходило обучение |
Форма завершения |
1 |
3 |
4 |
5 |
7 |
1 |
Научная стажировка Makine Mühendisliği |
Турция, г. Денизли |
Университет Памуккале |
Сертификат |
2 |
Thomson Reuters |
г. Астана 2016 г. |
Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина |
Сертификат |
3 |
Новая академическая политика АО КАТУ им. С.Сейфуллина в условиях расширения академической и управленческой самостоятельности |
г. Астана 2018 г. |
Казахский агротехнический университет им. С. Сейфуллина |
Сертификат |
3 |
Внутривузовская система обеспечения качества образования |
г. Астана 2018 г. |
НААР независимое Агентство аккредитации и рейтинга |
Сертификат |
4 |
Processing technolody and machinnery of cereal ctarch |
Китай 2019 г. |
College of agronomy, hortwest AandF university Yangling, Shaanxi ,China |
Сертификат |
Modern technologies of milking sheep using a mobile milking machine |
г. Нур-Султан 2020 г. |
Tika Republic of Turkey ministry of culture and tourism |
Сертификат |
|
5 |
Менеджмент образовательной организации для руководителей |
г. Нур-Султан 2020 г. |
Ассоциация высших учебных заведений РК |
Сертификат |
6 |
Биотехнология в пищевой промышленности |
г. Екатеринбург 2020 г. |
Уральский государственный экономическим университет |
Удостоверение |
- Effect of brine and electrical stimulation on nutritive value of the cooked smoked mutton products, EurAsian Journal of Bio Sciences, 2019, 13(2), стр. 1467-1473, https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57191586199, Процентиль 22%
- Nutritive and biological value of sea buckthorn grown in east Kazakhstan region and its beneficial effects to human health, International Journal of Pharmaceutical Research, 2019, 11(1), стр. 754-757, https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57191586199, Процентиль 31%
- Mathematical modeling of the relationship between separation and yield of meat-bone scraps in the pressing process, International Journal of Mechanical Engineering and Technology, 2018, 9(9), стр. 968-971, https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57191586199, Процентиль 56%
- Mineral composition of sea buckthorn, Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, 2016, 7(4), стр. 1373-1377,
- Ұсақтаудың престеу процесіне қажетті тиімді факторларын анықтау Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» 2016. №1, Семей. Б. 65-69
- Престеу процесі кезіндегі ет-сүйекті шыжықтың майлылығының өзгерісі Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» 2016. №1, Семей. Б. 69-72
- Тәжірибелік зерттеу жұмысын регрессиялық теңдеулер арқылы математикалық өңдеу әдістері Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» 2016. №1, Семей. Б. 72-76
- Определение химического состава плодов облепихи на жидкостном хроматографе Научный журнал «Вестник Алматинского технологического университета» 2016. №2 (111), Алматы С. 14-17
- Құрғақ мал жемі өндірісінде центрифугалау процесін жетілдіру жолдары Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» 2016. №2, Семей. Б. 3-5
- Әртүрлі тотықтырғыштармен жүгері крахмалын тотықтандырудың реакция жылдамдығына температураның ықпалын зерттеу Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» 2016. №2, Семей. Б. 12-14
- Ет және өсімдікшикізаттарын фортификациялау жолымен алынатын азық-түлік өнімдерінің технологиясын жетілдірудің адам денсаулығына пайдасы Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» 2016. №2, Семей. Б. 15-17
- Өндіру және қайта өңдеу кезінде бидайдың наубайханалық қасиеттеріне баға беруді дамыту Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» 2017. №1 (77), Семей. Б. 7-10
- Сүт майын «лаэль» пребиотигін қосу арқылы алмастырып дайындалған қаймақ өндірісі технологиясын жетілдіру Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» № 2 (78) 2017, Семей. Б. 23-26
- Капиллярлы-кеуекті денелерді кептіру жылдамдығы мен температура өзгерісін математикалық сипаттау Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» № 4(80)2017, Семей. Б. 4-8
- Разработка технологии и рецептуры мясорастительного полуфабриката с антиоксидантными свойствами Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» № 4 (80)2017, Семей. Б. 14-18
- Құрғақ мал жемі өндірісінде шнекті преспен престеу кезінде майлылығының əртүрлі параметрлерге тəуелділігін зерттеу Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» № 4 (84) 2018, Семей. Б. 40
- Престеу процесі кезіндегі ет-сүйекті шыжықты биохимиялық құрамының өзгеруі Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» №1 (85) 2019, Семей. Б. 161-164
- Тамақ өнеркәсібінде тотықсыздандырғыштарды қолданудың тиімді жолдары Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы» №1 (85) 2019, Семей. Б. 164-168
- Геродиеталық тамақтануға арналған ет өнімдері өндірісінде қолданылатын күркетауық етінің тағамдық құндылығын зерттеу Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің Хабаршысы, №3 (87) Семей 2019 ж. 31-35 б.
- Етті ұсақтау кезіндегі қысымның өзгерісін талдау Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің Хабаршысы, №3 (87) Семей 2019 ж. б. 109-112.
- Солтүстік Қазақстан жағдайында өсірлген қой сүттінің құрамы мен қасиеттерін зерттеу. Семей қаласының Шәкәрім атындағы Мемлекеттік Университетінің Хабаршысы. №4 (88) 2019 138-143 бет.
- Дәстүрлі емес шикізаттарды қолдану арқылы жұмсақ ірімшіктердің технологиясын жетілдіру Семей қаласының Шәкәрім атындағы Мемлекеттік Университетінің Хабаршысы. №4 (88) 2019 134-138 бет.
- Өсімдік шикізаттарын кешенді өңдеу Монография. – Семей, Ертіс ақпарат, 2019, 132б. ISBN 978-601-332-398-5
- Өсімдік шикізатын сүт өнімдерін өндіруге қолдану Монография. – Семей:, 2020, 132 б.ISBN 978-601-06-6551-4
-
Способ обжаривания изделий из теста Инновационный патент №31406. Зарегистрирован в Государственном реестре изобретений Республики Казахстан 21.07.2016.
-
Устройство для обжаривания изделий из теста Инновационный патент № 31404. Зарегистрирован в Государственном реестре изобретений Республики Казахстан 21.07.2016.
-
3. Өсімдік шикізатынан шырын бөліп алуға арналған шнекті пресс. Патент на полезную модель №3690. Зарегистрирован в Государственном реестре изобретений Республики Казахстан02.2019
-
4. Творожный продукт. Патент на полезную модель № Зарегистрирован в Государственном реестре изобретений Республики Казахстан 30.04.2020
|
|
|
|
|
|